Tuesday, May 22, 2012

Ulek Beach Resort Dungun, Terengganu


Kami berada di Ulek Beach Resort selama 2 hari 1 malam…

Serius tempat ni memang cantik. Kepada sesiapa yang cari resort berkonsepkan tradisional melayu atau tempat penginapan dan bersantai di Dungun Terengganu boleh la try semalam di Ulek Beach Resort ni.

Meh saya share gambar-gambar kami ketika di sana...yang pasti interior dan segala pelusuk di resort ni dipenuhi dengan barang-barang tradisional melayu.


Lobby and receptions area...



Gong doubleIS learning something there...owhhh rasanya semua kanak-kanak yang melihat gong ni memang pasti mereka akan menyentuhnya...


Single Deluxe Room,





 Yes labu sayong...doubleIS belajar mengenainya...





Jakuzi dalam bilik

Bilik di lengkapi dengan rain shower/WC and jakuzzi, ada color TV bersama remote control, kipas dan aircond….ada kerusi dan meja...bath essence, shower gel, toothbrush, toothpaste, shaving kit, sewing kit, bath towel, shower cap, cotton swabs, heating facility in the bathroom, hair-dryer, dressing mirror, ironing, additional pillow, place to put the luggage/suitcase, safety box, mini fridge, kettle, …

Saya suka konsep decorations dlm bilik ni...tak de langsir...hahaha semuanya pakai blind kayu di tingkap... yup gelap hokeh bilik, bila blind tingkap tu di tutup... simple dan sangat tradisional...


Jom kita lihat view luar bilik pulak...


Sebenarnya tu tempat tempayan...tapi nasib baik bilik kami tak de tempayan..sebab konpem doubleIS main air kat situ nanti...huhuhu


Naik titi...owhh Iskandar dah nampak depan mata dia...macam mana rupa titi...hahhaa sebelum ni sibuk bertanya sebab dalam buku sekolah dia ada cerita titi tu...untuk doubleIS memang teruja habis la...ada kolam ikan, ada ikan, ada swimming pool...




Fun kid pool area

Kid pool and adult pool area





View di malam hari di ulek beach resort...







Lobby with seat, ada kolam ikan and water features...



Internet access disekitar lobby dan juga di cafe pool area jek ada...connection boleh tahan laju...sempat saya balas email dan beli prepaid secara online...hehehe pastu tak sempat nak update blog sebab doubleIS punya perangai di pool...

Ada pantai??

Ada berdepan dengan Ulek Resort  kena seberang jalan....Pantai Dungun...ermm tabb cakap belah dungun ni pantai dia tak berapa cantik la...banyak bot-bot nelayan tangkap ikan...kalau setakat view pemandangan syok tapi kalau doubleIS nak main pasir tok sah la...hehehe


Review by doubleIS...
Kann ada oven lagi dalam bilik...ahahahaha


Untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi apa aktiviti yang boleh di buat di sana atau kemudahan lain yang ada boleh la lawati laman web mereka di : http://www.ulekbeachresort.com/ atau fb page di http://www.facebook.com/pages/Ulek-Beach-Resort









post signature

11 comments:

♥ Wina ♥ said...

resort yang cantek!

Alin Marlini said...

memang kelasss bitt...cantikk...

Afasz said...

wahh seronok nye bercuti sama2 ngn family.lama tak bercuti camni....

ratusiput said...

se ratu pegi aritu...sutra beach resort.dekat2 ngan area setiu sme tu.cantik gak.isk tp mmg ganu cantikla :)

POSH76 said...

bessnyer tempat ni...mmg nampak sgt2 bess.....pantai t'ganu mmg santek & bersihkan

ieda said...

uishhh berjalan saje bitt nie
aah cantik tempat nie ;)

zOeY zAu YaH said...

bestnya..

Neeza.Areef said...

thx
sy mmg tgh survey mane nk stay kt ganu
brangan nk g ganu

DaZzlingLilLy said...

cantik resort ni..i pun suka konsep kayu kayan tradisional cenggini

PUANSTOBERI said...

bes niehhh..... :D :D

Mr.Clive said...

perghhhh lawaaa gilaaa hotel tu bitt!!! sukaaa laaa! :D

Related Story Category

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Giveaway ke3 - done jun 2012-