Thursday, December 27, 2012

Celebrate Merah cinta hatiku

Gambar semasa di Paradigm Mall, Kelana Jaya
Malam countdown...pukul 10 malam dah dengar bunyi mercun pom pom pom!! ahhaha happening sungguh birthday papanya...tapi masa tu kami tengah bergumpal dalam selimut...tetiba mata doubleIS dah tak tahan nak tidur...terus saya cepatkan surprise papanya...

Video bawah : 
  • point 1....masa plan nak surprise wish kat papa mereka...hahaha haru gak masing-masing dok panggil tabb suruh naik.
  • point 2....tabb dah nampak mata ismeth yg kejap buka kejap tutup...hahahaa..last2 kami pon tertidur sekali...
  • point 3....pagi-pagi buta baru nak kasi hadiah...
  • point 4....sampai sekarang tabb masih tertanya "bila masa saya beli hadiah tu??" 
Red Gift!
Dah lama tak buat collection perfume kan, sayang! tapi tak yah pon tak pe tak rela bau tu merata-rata dlm rumah...aagaggaga klu mana beli...entri sebelum ni kan dah bagitahu...
 HOMEMADE BIRTHDAY lunch:

Ayam rosemary, Kambing Briyani, Nasi Minyak Merah Cinta Hatiku..hahhaha bantai jek nama nasi tu dan mangga!

Nasi Minyak Merah Cinta Hatiku
Special birthday lunch...Owhh ni sama jek nasi minyak hujan panas tu tapi sengaja bubuh color merah jek! sebab tema birthday harini "MERAH"

PARADIGM MALL FOR DINNER BIRTHDAY TREAT..,puas dok fikir last-last pergi mall baru....pada awalnya nak makan Chilis...disebabkan macam boring di tekak kami sengaja berjalan lagi...tetiba kami berhenti di Seoul Garden...Iskandar teruja sebab tengok org masak sendiri..ahahhaha kami pon terjebak la...lepas ni cannot la kat situ, kami penat....mereka masak, kami kena habiskan semua... pengsan...balik terpaksa usap-usap perut ala-ala ada baby...kakakakka siap pesan kat tabb kalau terjumpa kawan-kawan yang tegur...preggy?? ye kan jek akkaakaa tu la kejadah tak pakai PB bila kata nak makan...

Air pancut tetiba bak kata doubleIS..hahaha nasib baik tak lalu depan tu kata mereka...

Jalan-jalan di boulevard paradigm mall.. 

Birthday boy jek kena pakai baju MERAH...hahahaha
Reindeer.. 
Capture every shining moment!

Dia nak sangkut diri dia pulak....haritu sangkut kasut sendiri...

1st and last makan Seoul Garden sebab saya malas nak masak2...hahahhaa baik masak kat rumah kan...

DoubleIS really have fun! hahaha adik nak masak k...abang nak masak k! Baru mereka jek dah rasa huru hara...owhh surrender tak mau bawa derang kat sini lagi...kerana yg habiskan kami berdua!

Sebelah chef! bayangkan garlic dia grill...

Belum makan lebih dari 4 orang nih!

Chilis di belakang di reject dengan selambanya oleh doubleIS...kata mereka main masak-masak lagi best!

Memang tak sempat la nak snap satu persatu apa yang di makan ok...over buzy tangan saya.. tu yg letih tuhh...

Tengok dia buat resepi aiskrim goreng pulak!!!

Happy birthday!!
dah tak mau makan sini...kalau org belanja pon tak nak...tambah-tambah bawa doubleIS...tidakkkk! 

pst, masa makan kat SG tu..mahal sebab christmas!! tu yang malas nak keluar jenjalan time birthday dia...aaggagaggaa bak kata tabb, pemain bola pon pening kepala dengan harga screw driver & bateri musim christmas! agagaga


Video atas : last sekali termasak garfu...lepas dari tu mcm2 la yang derang masakkan...pengsann!

post signature

7 comments:

Anum said...

selamat pagi
singgah kejap :)

Phat said...

happy birthday utk husband bitt

Queen said...

hahaha.. seb baik dengan die2 tak naik atas meja..

tapi sufiyyah suka la kalau steam boat mcmni..
hritu buat kat rumah.. die yg paling seronok..

=)

Princess Nusy said...

hepy family..hehe..hepy besday~! =)

Riedaffya ibrahim said...

meriahnya celebrate besday Tabb ye..

TechKini.com said...

Wah bestnya :) Yang merah tu macam perfume Dunhill je? :D

-> ❤ TechKini.com

cikbedahlaser said...

nama pon ismeth... pasti suke masak kan ismeth kan.. heheheh

Related Story Category

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Giveaway ke3 - done jun 2012-