Wednesday, July 10, 2013

1st day noon...


Terasa blues harini...puasa blues hehehe..

Tak de mood nak masak mahupon nak membeli di bazar ramadhan...alamak macam mana tu??? huhuhu

Blog cerita Ramadhan tahun ni akan berkurangan gambar makanan mahupun resepi untuk dikongsi. 

Kesibukan dalam membentuk salsiah diri doubleIS membuatkan saya kurang masa untuk menulis.

Lagi pon Olympus ku telah lama duduk di dalam kotak dan sudah digantikan dengan yang lebih baik. Tu yang tak berapa larat nak diheret kemana-mana.

Apa yang boleh di kongsi harini, tolak pemikiran negatif. Contoh :

  • Bila nampak gambar makanan 
Sedap, mungkin boleh jadi juadah berbuka nanti...tak payah nak fikir-fikir nak makan apa...
  • Bila nampak gambar baju raya lain yang lagi cantik (walaupon sendiri punya dah ada)
Almari tak cukup mana nak letak, tak pe tahun depan kan masih ada...habis trend? naik kan balik la trend tu..aagaggagaga
  •  Bila nampak kesenangan orang lain
Alhamdulillah, kegembiraan semakin dekat sebab kawan-kawan dah merasainya. Sebab kita perlu bersyukur dengan berita yang baik. Daripada hari-hari dok tengok cerita kurang baik dirompak,disamun, mati dan bertambah derita...hati pon tak tenteram...

  • Kulit member lagi bersih dengan product yang mereka pilih
Alhamdulillah cantik kawan aku ni, semoga aku dikelilingi dengan orang-orang yang cantik dari fizikal dan hatinya. Jika dia promote product tersebut cuba dengar dan memberi kata positif yang lain atau berdiam sahaja jika tidak berminat. Ini kerana kecantikkan datangnya dari izin Allah. 

  • Agak-agak tak de mood, jangan online mahu pon tinggalkan komen di wall fb/blog kawan-kawan...hehehe 



Kesimpulannya,

Lagi bagus kita "LIKE" or ❤ dari kita memberi komen! agagaggaa Melainkan komen kita itu berbau positif. Kalau tak baik duduk diam-diam sebab semua syaitan dan hantu dah pergi vacation khen...ngeee

Layan video doubleIS baru balik sekolah harini...nampaknya dua-dua masih bertahan...


Tang bercakap  tiada perubahan untuk Ismeth...puasa ke tidak...rasanya time puasa ni lagi banyak dia nak cakap! grrrrrrrrr


post signature

7 comments:

ejulz said...

jemput join. :)

http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html

shark said...

boleh berjimat ler kalu cmni :)
hope semuanyer ok nnti.

Nurzakiah Hanum said...

salam 1 ramadhan sis

HeNRieTTa JoSe said...

Slm ramadhan....thun lpas blog nie la stu stu sumber rietta cr resipi....ekekeke...Masih teringat butterprawn yg bertukar menu...

dear xila said...

slm ramadhan sis :)

Elyn Sani said...

Selamat berpuasa!!

saya tak tipu....nina the mummy n the boys said...

abang bad mood ye.........

Related Story Category

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Giveaway ke3 - done jun 2012-