Tuesday, July 9, 2013

Monsters University Movie Review









Kami menebus empat tiket di TGV, Sunway Pyramid pada 29hb Jun 2013.

Monsters University, cerita sebelum mereka bekerja di Monsters Inc. (movie pertama). Rupanya Sullivan dan Mike bukan berkawan rapat semasa mereka belajar. Semasa mereka belajar bersama pelbagai masalah yang timbul sehingga menjadikan mereka rapat.

Watak Sullivan memang dikenali dari segi fizikalnya yang ganas, gerun dan sempurna untuk kategori "scary monster" tapi tidak pada Mike (yang hijau mata satu tu). Tapi Mike rajin berusaha untuk jadi terbaik. Gabungan Sullivan dan Mike menjadikan pasukan mereka menang ke pertandingan kejohanan sukan paling menakutkan. Walaupon pelbagai rintangan dan dugaan yang datang sehingga mengajar mereka menjadi satu pasukan hebat dan popular.

DoubleIS seronok dan sangat kusyuk menonton semasa di pawagan tanpa keluar untuk ke tandas. Iskandar mula faham apa erti pasukan yang berjaya bukan bergantung kepada individu yang pentingkan diri sendiri. Seperti Mike, fizikalnya hanya mempunyai satu mata yang memainkan pewatakkan yang hanya mementingkan dirinya sendiri pada awal cerita.

Kepada maksu nina...u kena tengok movie ni nanti k! Sesuai la dengan u yang masih freshy! Bila doubleIS nak ambik maksu haritu...mereka siap mention "sekolah maksu ni macam universiti monster inc. la" aggagaggagaa

Thank you Sunway Pyramid!
written on 7.6.13 12:00am
post signature

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi disini
salam ramadhan

♥ Wina ♥ said...

thanks for the review!

belum ade chance nak bawak anak² tgk wayang tsskkk

beta kupu said...

Dah tgk gak ritu...bley tahan la, tp kagum sbb monster pun ada uni! haha

mekchu said...

berbaloi buat muka scary tu kan.. paling scary sbnarnya iskandar. kena bg hadiah lebih kat dia..

Mass said...

bitt..best eh cite ni...dari aritu anak ajak tgk ;)

Mass said...

btw...double is smart berbaju spiderman :)

Related Story Category

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Giveaway ke3 - done jun 2012-