Showing posts with label PC Fair. Show all posts
Showing posts with label PC Fair. Show all posts

Monday, December 5, 2011

PC fair, Convention Centre 2011


Perghhh sesungguhnya dengan pic itu membuatkan saya stress nak menjawap dengan double IS...lepas ni bagitahu mereka "mama kerja" konpem mereka berdua tak percaya sudahhh...

Kesnya,

 Jumaat lepas  2.12.11...saya temankan hubby (tabb) pergi pc fair...pic atas ni hubby pelik kenapa tetiba lepaskan tangan dia...tu muka dia toleh cari saya dibelakang....sambil jalan kebelakang sambil snap gambo...budget hp pon boleh snap pic pegun...akkakakakaka mesti dia teringat memori kami hangat bercinta dulu-dulu...muahahhahahaa tetiba saya larikkkk....kenapa yer??? mauahhahahhhahaa

 Kami tinggalkan double IS di rumah atok mereka di Ampang....yup, kami datang ke pc fair kerana mau pantau-pantau ape yg best untuk di rembat untuk diri sendiri dan client...

 Cantekkann....

Tapi diri saya lebih suka mencari ilmu dulu tentang spec dan buat perbandingan baru serbu harga...maka semua tokeh kedai jgn marah kalau saya tak beli....hahahahaha

So, tujuan saya ikut pon nak tengok skill saya masa last saya kerja IT dulu adakah ianya terasah???? aegeggege
Ok, sekarang  meh saya share...apa yang saya perlukan adalah laptop yang laju menggilakkk....dah tentunya intel i3, 2nd generation...kat pc fair la mereka rajin melayan...maka saya tanya habis-habisan...

Laptop kegunaan saya sebab pc kat rumah tu dah direbut oleh double IS...rupa tak cantek tak pe janji bila buat design laju bebb! Graphic card kena power...memori kena banyak....RAM kena laju bukan sekadar buat graphic kalo lembab maka tertunggak la kerja nak basuh pinggan dan nak vacum carpet...grerrr

Ada ke dia nak kasi saya harga RM1499 dengan 20 free gift dan kurang satu spec yg saya nak...320GB...tu pon sudah out...tabb memang dah agak sebelum masuk pc fair lagi...katanya sekarang pc fair ka matta fair ka mana ada macam dulu...huhuhu

Harga memang lagi syok low yatt punya laaa...lalalalala tapi kalau korang gilakkk kan free gift situ memang lagi heaven laaaa....mana nak dapat sampai 20 item free gift ok!!!

 Nasib baik ada chipmunk...owhhh sekalang sudah bulan 12 wooo....bulan best bagi kami berdua...huhuhuhu semestinya hadiah dari duit poket sendiri keluar punya...bila la abg is dgn ismeth nak buatkan kami party pulak kannn...muahahhaha Iskandar dah remind awal-awal...birthday papa nanti keluarla movie terbaru alvin and the chipmunk...nak tunggu ticket wayang dari nuffang la gituw ;-p

 Walaupon tak rembat ape-apa...yang penting saya dapat rembat knowledge tentang printer ink cartridge yg extension tuhh...huhuhuhu, jangan terburu-buru meh pikir dulu (copyright founder tagline dari tabb) jgn berani tiru nanti kena sue hahahaha saya  tambah sendiri...sebenarnya best kalo kite tahu dari mana usul sesuatu idea tu...cuma kalau nak pakai kasi la sikit penghargaannya atau dari mana usulnya...

p/s hubby...kalau ada ape2 fair meh bawa i lagi...i suka laaa...kalau u ada fair pon meh bgtahu i skali mana tauu tips u berguna utk i supaya i tak larikk tetiba...ehh tetiba lagikkkk...maklum la lama tak dating berdua...huhuhu
 

Perghh nak balik tak boleh masa tu..ada emergency, parking bawah KLCC tak boleh masuk....so kami tak boleh turun ke parking masa tu bak kata Nuri...lagi pon masa tu hujan lebat...so sementara hubby meeting dengan pet...saya layan la smoothies Oreo-oreo di San Fransisco coffee, KLCC sambil update pasal anak-anak kami....dari dulu sampai sekarang susah betul nak dapat tempat duduk di Starbucks or Coffee Bean KLCC tuhh...

 Jangan tak tahu melaung-laung ismeth berteriak dalam tepon suh balik cepat "adekkkk nakkkk jugakk....adekk nakkk jugakkk.... adekkk nakkk susu mama....mama balik laa cepatttt" sampai dalam surau pon tepon berdering-dering tak reti diam...Ismeth tak de... tepon pulak yg carikk pasalll.....grerrrrr

Thank you mak & ayah yg sanggup susah payah jaga ismeth si darth vaders itu selama 4jam...iskandar tu kami tahu dia memang goodboy...cuma saya jarang nak sebut depan tuan badan...eksen dia tu nanti lain macam...ahahhahaa opss harini bufday ayah saya...happy birthday ayah!!
post signature

Related Story Category

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Giveaway ke3 - done jun 2012-